Thursday, June 7, 2007

Ζωή μετά θάνατο: Ο λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να επιζήσει...


Όμως από εδώ αρχίζουν τα προβλήματα. Εάν έχετε λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο διαδίκτυο καθώς και κινητό τηλέφωνο και είστε κάτω των 50 ετών,υπάρχει πιθανότητα να μην έχετε ξεχωριστό βιβλίο διευθύνσεων. Έτσι αν ξαφνικά πεθάνετε, γνωρίζουν ο σύντροφος σας ή οι γονείς σας πως να έλθουν σε επαφή με τους γνωστούς και φίλους σας ;
Το να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι θέμα περίπλοκο. Πρώτον υπάρχει το απαραβίαστο, των επιστολών που υπάρχουν στο λογαριασμό σας που πρέπει να ληφθεί υπόψη και αυτό είναι κάτι σοβαρό που πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι εταιρείες που παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Υπάρχει επίσης και το πρόβλημα αν θέλετε η οικογένειά σας να διαβάσει επιστολές που έχετε διαγράψει η υπομνήσεις ερωτικών σχέσεων που είχατε στο παρελθόν. Επίσης υπάρχει και το πρόβλημα του χρόνου ,γιατί στο δωρεάν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αν ο λογαριασμός δεν ενεργοποιηθεί για ένα διάστημα διαγράφονται όλα τα μηνύματα, πολλές φορές σε χρόνο λιγότερο του ενός μηνός πράγμα που δεν επαρκεί σε περιπτώσεις θλίψης καθώς και για θέματα που αφορούν την κινητή και ακίνητη περιουσία.Σε αυτές τις περιπτώσεις το Yahoo σας δίδει προθεσμία 4 μηνών πρωτού αδρανοποιήσει τον λογαριασμό.Μετά από άλλους 4 μήνες κλείνει ο λογαριασμός και όλα διαγράφονται.Οι χρήστες που ανοίγουν λογαριασμό με το Yahoo συμφωνούν με τους όρους του συμφωνητικού που περιλαμβάνει την ρήτρα “ Του μη δικαιώματος των επιζώντων” ,σύμφωνο με τον εκπρόσωπο του Yahoo. “Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους με το Yahoo δεν είναι μεταβιβάσιμος και για τα όποια δικαιώματά που αφορούν την ταυτότητά τους ή το περιεχόμενο τους, συμπεριλαμβανομένου των επαφών τους, τερματίζονται με τον θάνατό τους.”
Τώρα εκτός αν αφήσετε το σύνθημα κάπου και το βρει άλλος, ή σιγουρευτείτε ότι κάποιος άλλος μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση και να είναι δικό σας πρόσωπο έχει καλώς, σε αντίθετη περίπτωση κανείς δεν θα μπορέσει να έχει πρόσβαση στο λογαριασμό σας η στον κατάλογο των διευθύνσεών σας για να μπορεί να ειδοποιήσει τους γνωστούς σας για τον θάνατό σας.Ο Pam Suttor, ειδικός για διαθήκες από την εταιρεία L.Rundle & Co ,αναφέρει ότι δεν έχει ακούσει κανένα να αφήσει το Password (σύνθημα.) στην διαθήκη του. Επίσης αναφέρει ότι οι νεαροί δεν κάμνουν πολλές διαθήκες και οι περισσότεροι από την παλιά γενιά που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έχουν και βιβλίο διευθύνσεων. Μπορεί αυτό να γίνει στο μέλλον , μα εξίσου μπορεί να περάσουν και 30 χρόνια προτού χρειαστεί να ανοίξουν οι διαθήκες , έτσι προσθέτοντας το σύνθημα μπορεί να μην είναι τωρινό. Ωστόσο τον Μάρτιο του 2005 το Yahoo ανακοίνωσε ότι θα διαφυλάξει το ηλεκτρονικό λογαριασμό ταχυδρομείου του 20χρονου Υποδεκανέα Justin M.Ellwsorth, Αμερικανού πεζοναύτη που σκοτώθηκε στο Ιράκ.Τον επόμενο μήνα μετά από νομική διαδικασία από τον πατέρα του το Yahoo παρέδωσε στην οικογένεια ένα σύμπακτο δίσκο (CD),που περιείχε μερικά E-mails από τον λογαριασμό. “ το Yahoo ανταποκρίθηκε στην απόφαση του δικαστηρίου προσκομίζοντας το περιεχόμενοo του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον κύριο Ellsworth ανέφερε ο εκπρόσωπος του Yahoo. “To Yahoo ικανοποιήθηκε που το δικαστήριο πήρε απόφαση γι αυτό το θέμα, ικανοποιώντας το αίτημα του κύριου Elsworth ως αντιπροσώπου της περιουσίας του γιου του και επιτρέποντας στο Yahoo να συνεχίσει να έχει το δικαίωμα της διαφύλαξης των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.“Η αντιπρόσωπος του Hotmail Amanda Miller ανέφερε ότι ο εκτελεστής της διαθήκης η ο πλησιέστερος συγγενής μπορούν να έχουν πρόσβαση σε λογαριασμό επικοινωνώντας με την Υπηρεσία υποστήριξης και παρέχοντας πιστοποιητικό ταυτότητας καθώς και πιστοποιητικό θανάτου.
Ο παροχέας θα επανατοποθετήσει το σύνθημα.(Password).Σε περίπτωση που απομακρυνθούμε από τους στενούς συγγενείς, τότε έχουμε πρόβλημα πρόσβασης και πρέπει να αποδείξουμε ότι έχουμε δικαίωμα πρόσβασης” η Miller ανέφερε.
Πρέπει να έχουνε υπ΄όψη μας ότι το Hotmail θα καταστήσει τον λογαριασμό ανενεργό αν δεν έχει χρησιμοποιηθεί για 30 μέρες ή 60 μέρες αν υπάρχει για 2 χρόνια, μα μετά από 90 μέρες οι διευθύνσεις και οτιδήποτε άλλο διαγράφονται.Ο Sean Carlson, από το Google Global Communications και τμήματος δημοσίων υποθέσεων,αναφέρει θα παραχωρήσει πρόσβαση του λογαριασμού Gmail κάποιου που έχει πεθάνει. Το Google χρειάζεται το όνομά σας και πληροφορίες επικοινωνίας, μια επιβεβαιώσιμη ηλεκτρονική διεύθυνση ,ένα ηλεκτρονικό γράμμα που λάβατε από τον αποθανόντα ,αντίγραφο πιστοποιητικό θανάτου και αντίγραφο πιστοποιητικού εξουσιοδότησης για τον λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.“Αν είστε ο γονιός του χρήστη Gmail που ήτο κάτω των 18 ετών , πρέπει να υποβάλλεται αντίγραφο πιστοποιητικού γεννήσεως και εξουσιοδότηση δεν είναι αναγκαία” αναφέρει.
Πρέπει όμως να λάβετε υπ΄οψη σας ότι μετά από 9 συνεχόμενους μήνες απραξίας, το Google πιθανώς θα διαγράψει τον λογαριασμό.
Έτσι όταν υποσχεθείτε στο εαυτόν σας να “οργανωθείτε” συντάσσοντας μία διαθήκη ,ρυθμίζοντας λογαριασμούς τραπέζης και ξεφεύγοντας από την αδιαφορία ,μπορεί να σκεφθείτε πως μπορείτε να αφήσετε το περιεχόμενο το ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου με όλα τα ψηφιακά αποτυπώματα , ή τουλάχιστον τον κατάλογο με τις διευθύνσεις .Και τέλος να διαγράψετε τα ενοχοποιητικά E-mails.

No comments: