Friday, April 16, 2010

Ένοπλες Δυνάμεις - Ανταπόκριση του Αντώνη Αντωνάκου

O Συνήγορος του Πολίτη δίνει πλέον την δυνατότητα εισαγωγής στις παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, σε όλους τους μετανάστες, λαθρομετανάστες και λοιπoύς μελλοντικούς Έλληνες υπηκόους, οι οποίοι θα αποκτήσουν βάσει του νέου νόμου την ελληνική ιθαγένεια. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον "σεμνό" τίτλο "Η εισαγωγή αλλογενών στις Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων".
Ήδη, στην προκήρυξη των εισαγωγικών εξετάσεων των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπέγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, καταργείται ως αντισυνταγματική η προϋπόθεση του ελληνικού γένους των υποψηφίων. Παραμένει ως προϋπόθεση η απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας.
Δηλαδή με ένα διοικητικό μέτρο, αυτό της απόκτησης υπηκοότητας, δέχεται η Πολιτεία ότι θα αποκτήσουν οι "νέοι Έλληνες", αυτόματα, συνείδηση θυσίας υπέρ βωμών και εστιών...
Εξισώνεται, κατά το υπουργείο, με τον τρόπο αυτό η μεταχείριση όλων των Ελλήνων πολιτών, καθώς η ύπαρξη ελληνικής καταγωγής από πατέρα ή μητέρα προβλέπεται συνταγματικά μόνο για την εκλογή στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και για καμία άλλη δημόσια θέση.
Άρα μόνο Πρόεδροι Δημοκρατίας δεν θα μπορούν να γίνουν οι νυν ξένοι μετανάστες και μελλοντικοί Έλληνες πολίτες. Κακώς βέβαια, γιατί αυτό είναι ρατσιστικό. Από την στιγμή που αναγνωρίζεις στον μελλοντικό Έλληνα ότι προτίθεται να δώσει τη ζωή του για τη (νέα) πατρίδα του (βασική προϋπόθεση για να γίνεις Έλληνας αξιωματικός ή γενικά στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων), με ποιο δικαίωμα του απαγορεύεις να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Θεωρούμε ότι πρόκειται για μία αναχρονιστική διάταξη που πρέπει να καταργηθεί στην πρώτη αναθεώρηση του Συντάγματος.

No comments: