Wednesday, May 12, 2010

Δεν εξύβρισαν τον Παπανδρέου αλλά την Ομογένεια





Εξ΄απαλών ονύχων

Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τα 7 εκατομμύρια των Ελλήνων της Διασποράς ο βουλευτής που θέλοντας προφανώς να προσβάλει τον πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου για γλωσσικό σφάλμα, φώναξε πως είναι Έλληνας του εξωτερικού, εκλαμβάνοντας ότι κάτι τέτοιο μάλλον προσβολή είναι. Ο κ. Παπανδρέου δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει το μήνυμα που έπρεπε λέγοντας: «Είμαι όμως Έλληνας της Διασποράς. Ναι είμαι. Είμαι περήφανος ότι και Έλληνας της Διασποράς είμαι, ναι»! Ο κ. Παπανδρέου συνέχισε σε έντονα φορτισμένο κλίμα και είπε πως το γεγονός ότι είναι Έλληνας της Διασποράς δεν είναι δική του επιλογή αλλά ήταν αποτέλεσμα των εξοριών που του πατέρα του και του παππού του.
Δείτε το σχετικό Video το οποίο δείχνει από τη στιγμή που από τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας κυρίως, ορισμένοι κοροϊδεύουν για το γλωσσικό ατόπημα.

Προσβολή προς τον Ελληνισμό της Διασποράς αποτελούν τα ειρωνικά σχόλια και πιθανόν και προσβολές που εξακόντισαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στη διάρκεια της συζήτησης στο κοινοβούλιο, την περασμένη Πέμπτη, των σκληρών μέτρων λιτότητας για την αποφυγή της χρεοκοπίας της Ελλάδας.
Δυστυχώς από τα πρακτικά της Βουλής έχουν αφαιρεθεί οι επίμαχες φράσεις που εξακοντίστηκαν, από τον βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος κατ’ άλλους αποκάλεσε τον πρωθυπουργό «αλλοδαπό» και κατ’ άλλους ειρωνικά «Έλληνα της Διασποράς».

Αφορμή για τα ειρωνικά και απρεπή σχόλια αποτέλεσε αντιπαράθεση του κ. Παπανδρέου με τον κ. Σαμαρά, με αφορμή αναφορά στην εισαγωγή του νομοσχεδίου σε ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης, για τα ψευδή στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζονταν στην Ε.Ε. Ο κ. Σαμαράς το χαρακτήρισε απαράδεκτο, ο κ. Παπανδρέου ομολόγησε κατά τραγικό τρόπο ότι το κείμενο δεν το συνέταξε το ΠΑΣΟΚ κι η κυβέρνηση, αλλά η τρόικα Ε.Ε.- ΔΝΤ-ΕΚΤ για να ανταπαντήσει ο κ. Σαμαράς ότι σημασία δεν έχει ποιος το ετοίμασε, αλλά ποιος το υπέγραψε.

Τότε, με νέα παρέμβαση, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε:

«Πράγματι στην εισηγητική έκθεση, στο μνημόνιο που επισυνάπτεται, αναφέρεται, εξ απαλών ονύχων βεβαίως, στις ευθύνες της προηγούμενης Κυβέρνησης».

Τότε, πετάχτηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τασούλας και φώναξε ειρωνικά:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Πρόεδρος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος): Δεν με ακούσατε. Απλώς η διαφορά είναι άλλη.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Τι σημαίνει «εξ απαλών ονύχων»;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Πρόεδρος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος): Η διαφορά είναι άλλη.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Πρόεδρος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος): Αναφέρεται με πολύ ήπιους τόνους. Και βρήκατε αυτό εσείς, κύριε Σαμαρά ως δικαιολογία για να μην ψηφίσετε. Ξέρετε, όμως, ότι δεν το έχει γράψει το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Το έχει γράψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το έχει γράψει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και μαζί και η τρόικα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Όχι εμείς.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Εξ απαλών ονύχων τα ίδια λέτε. Από μικρός.

Εκείνη τη στιγμή, πετάχτηκε ο κ. Τζαβάρας και φώναξε στον πρωθυπουργό, κατ’ άλλους «είσαι αλλοδαπός» και κατ’ άλλους «είσαι Έλληνας της Διασποράς».

Όπως γράφει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», «συγκεκριμένα, κατά την απάντησή του πρωθυπουργού προς τον κ. Αντώνη Σαμαρά, οι βουλευτές κ. Κώστας Τζαβάρας, Χρήστος Ζώης αλλά και ο γραμματέας του κόμματος κ. Κώστας Τασούλας δεν σταμάτησαν να ειρωνεύονται τον πρωθυπουργό. Μάλιστα την στιγμή που ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε την φράση «εξ απαλών ονύχων» ακούστηκε από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ξέρεις τι σημαίνει αυτό που είπες; Αφού δεν γνωρίζεις ελληνικά» με αποτέλεσμα την οργισμένη αντίδραση του πρωθυπουργού και την αναφορά ότι είναι Έλληνας της διασποράς γιατί ο πατέρας του οδηγήθηκε στην εξορία.

ΚΑΡ.ΦΙ.

Τι είπε ο Παπανδρέου

Ας δούμε από τα πρακτικά της Βουλής τι απάντησε εμφανώς εξοργισμένος ο πρωθυπουργός:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Κύριοι συνάδελφοι, αν θέλετε να αξιολογήσετε τη γλωσσική μου ικανότητα, κάντε το. Δεν ακούτε όμως την ουσία.

(Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Είμαι Έλληνας της διασποράς. Ναι, είμαι. Και είμαι περήφανος ότι είμαι και Έλληνας της διασποράς. Ναι, κύριοι. (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)

Επιτέλους! Επιτέλους αυτό το αστείο. Σεβασμό!

Και είμαι Έλληνας της διασποράς όχι επειδή το επέλεξα, επειδή δύο φορές ο πατέρας μου βρέθηκε στην εξορία.

(Ζωηρά χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)

Και ο παππούς μου έξι φορές βρέθηκε στη φυλακή και στην εξορία από περιστάσεις έκνομες στη χώρα μας. (Όρθιοι οι Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. χειροκροτούν ζωηρά και παρατεταμένα)

ΚΑΡ.ΦΙ.

Να απολογηθεί ο Αντώνης Σαμαράς

Πιστεύουμε ότι ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς οφείλει να επιληφθεί άμεσα του θέματος κι αφού επιπλήξει δημόσια τους τραμπούκους επιτελείς του, να απολογηθεί στην Ομογένεια για την αισχρή αυτή προσβολή. Γιατί, αν δεν το κάνει, τότε αποδεικνύει την υποκρισία των όσων έχει κατά κόρον κι ο ίδιος και το κόμμα του πει για τους Απόδημους και πως τους βλέπει.

Αν θέλουν ο κ. Σαμαράς κι ο κάθε Τασούλας και Τζαβάρας, μπορούν να βρουν πάμπολλα πολιτικά επιχειρήματα να επικρίνουν τον πρωθυπουργό, την κυβέρνησή του και το ΠΑΣΟΚ και για την κρίση και τα μέτρα λιτότητας. Η ιδιότητά του ως Έλληνα της Διασποράς, τι τους έφταιξε; Σε μας κύριε Σαμμαρά δεν απευθυνθήκατε όταν ιδρύσατε την Πολιτική Άνοιξη για οικονομική ενίσχυση; Θυμάστε τι μας λέγατε τότε; Μήπως τα αναιρούν προσβάλλοντάς σας κατάφορα κάποιοι ανεγκέφαλοι επιτελείς σας;

Και παρεμπιπτόντως, επειδή διαβάσαμε στον «Εθνικό Κήρυκα» κάποιες εξηγήσεις που προσπάθησε να δώσει ο κ. Τασούλας, για την έκφραση «εξ απαλών ονύχων», καμία δεν ήταν η σωστή. Κι ορθώς τη χρησιμοποίησε ο Παπανδρέου, δηλαδή, ότι μπήκαν μόνο αυτά τα ολίγα στο νομοσχέδιο για τις ευθύνες σας, κι όχι τα εγκλήματα που έκανε σε βάρος της οικονομίας η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτό σημαίνει κι όχι οι μπούρδες που έδωσε ως εξηγήσεις ο «βοηθός του Μπαμπινιώτη» κ. Τασούλας.

Όσο για τον κ. Τζαβάρα, τι να πούμε. Την άλλη φορά είπε στον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη ότι η κυβέρνηση αποφυλακίζει εμπόρους ναρκωτικών και του ζήτησε να παραιτηθεί, για να ζητήσει μετά από 2-3 μέρες συγγνώμη. Ας το κάνει και τώρα κι ας σταματήσει το καραγκιοζιλίκι.

No comments: